Breukelen,
03
maart
2016
|
11:07
Europe/Amsterdam

Studenten waarderen Nyenrode-masters tot beste van Nederland

Masters in Management, Controlling en Accountancy met kop en schouders de beste

De voltijd en deeltijd Master in Management en de masters Controlling en Accountancy van Nyenrode Business Universiteit zijn net als de afgelopen jaren door haar studenten uitgeroepen tot de beste van Nederland. Dit staat in de vandaag verschenen Keuzegids Masters 2016. De nieuwe Nyenrode-master in Fiscaal Recht, van start gegaan in 2014, is direct beoordeeld als de beste deeltijdopleiding op dit gebied.

Bedrijfskunde
Dit jaar heeft de Keuzegids Masters 2016 de voltijd en de deeltijd MSc in Management van Nyenrode voor de zevende keer op rij uitgeroepen tot beste Master in de categorie bedrijfskunde. Met een score van 8,4 zit de master ver boven het landelijk gemiddelde en heeft de opleiding ook dit jaar weer het predicaat ‘Topopleiding’.

Accountancy & Controlling
In de categorie Accountancy & Controlling mogen de Nyenrode MSc in Accountancy zich voor de vijfde maal en de MSc in Controlling voor de zesde maal op rij de beste Master-opleiding noemen. Beide masters steken ver boven de rest van de masters uit. Bovendien heeft de Master of Science in Controlling ook dit jaar weer het predicaat 'Topopleiding' gekregen met een waardering van 8,2. Keuzegids Masters belicht de hoge scores van deze twee Nyenrode-masters: "Beide scoren hoog op het punt praktijkgerichtheid, waarschijnlijk omdat de studenten al een baan hebben en daarom direct kunnen toepassen wat ze leren."

De score van de opleiding Executive Master of Finance and Control is ten opzichte van vorig jaar gestegen van een 7,0 naar een 8,0 en heeft daarmee ook het predicaat ‘Topopleiding’ gekregen. Keuzegids Masters 2016 geeft aan dat bij deze Nyenrode-master "men bijzonder enthousiast is over de gehanteerde werkvormen".

Fiscaal recht
In 2014 is de Master in Fiscaal Recht van start gegaan en is voor het eerst meegenomen in de ranking. De master is met een 7,0 direct gewaardeerd als beste deeltijdopleiding op dit gebied.

"Wij zijn zeer verheugd met deze consistente, hoge score van onze studenten. De persoonlijke aandacht, de zorgvuldige selectieprocedure en het resultaatgerichte onderwijs van Nyenrode wordt hoogst gewaardeerd," aldus prof. dr. Miša Džoljić, Rector Magnificus van Nyenrode Business Universiteit.

Keuzegids Masters 2016
De Keuzegids Masters 2016 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en verschijnt elk jaar. In de gids worden alle masters van Nederland gescoord op basis van kwaliteitsoordelen door studenten en deels van experts van de Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Alle uitkomsten van de Keuzegids zijn na te lezen op www.keuzegids.nl.

Boilerplate

Over Nyenrode Business Universiteit
Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit in Nederland. Het instituut werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carrière in een management-, ondernemers- of accountantsfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap, met als motto: Leadership, Entrepreneurship, Stewardship.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws