Breukelen,
16
oktober
2014
|
13:39
Europe/Amsterdam

Sprookjes en mythen in de pensioenwereld

Onder redactie van prof. dr. mr. Robert Kamerling RA en mr. Roy Kramer RA is de zevende bundel pensioenessays verschenen met als titel “Sprookjes en mythen in de pensioenwereld”.
 
Ons pensioenstelsel kent naast de AOW die door de overheid wordt verzorgd ook een tweede pijler in de vorm van het bedrijfspensioen. Van beide pijlers kun je je afvragen hoe toekomstbestendig ze zijn. De redacteuren maken een vergelijking met het sprookje van de drie biggetjes waarbij zij het AOW-huisje van stro noemen en spreken van een bedrijfspensioen-huisje van hout. Het derde huisje (of pijler) is het eigengeld-huisje. Dat is een huisje van steen in hun beeldspraak.
 
In de bundel staan kritische beschouwingen en analyses over de toekomstbestendigheid van ons pensioenstelsel. De auteurs belichten een veelheid aan onderwerpen en invalshoeken. Gaan de drie pijlers onder het pensioenstelsel samen leiden tot een onbezorgde oude dag? En hoe leven we, net als in een sprookje, uiteindelijk lang en gelukkig en waarvan dan? Welke mythes en dogma’s bestaan er over ons pensioenstelsel? En blijft het inderdaad taboe om solidariteit met andere generaties en bevolkingsgroepen ter discussie te stellen?
 
 
 
 
Lees hier de essays
 
Meer informatie over de pensioenprogramma’s van Nyenrode

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws