Breukelen,
20
februari
2015
|
11:37
Europe/Amsterdam

RED-serie - Studenten meer bieden dan alleen de benodigde fiscaal-juridische kennis

Onze studenten hebben bijna allemaal een drukke baan, een druk sociaal leven en daarnaast volgen ze deze opleiding. Ik kan daar alleen maar bewondering voor hebben. Onze studenten verdienen dan ook een omgeving waar ze het maximale uit hun inspanningen kunnen halen.
Nick Vos

De Return on Education van de Master Fiscaal Recht door Nick Vos.

 

Nick Vos is programma-manager van de masteropleiding Fiscaal Recht. Zijn grootste uitdaging op dit moment is om de opleiding zo te organiseren dat de studenten het uiteindelijke resultaat, een diploma, met ook nog eens veel plezier kunnen behalen. Nick vertelt over zijn ervaring als programma-manager.

Persoonlijk vanaf de start

“Met alle studenten houd ik een intakegesprek voorafgaand aan de opleiding. Voor mij is dat prettig, omdat ik het fijn vind om met iedereen persoonlijk kennis te maken en te weten hoe de groepssamenstelling eruit gaat zien. Het biedt de studenten de mogelijkheid om één op één kennis te maken met iemand van het programma-management. Bovendien krijgen ze dan alsnog de kans om vragen beantwoord te krijgen en bespreken we hun persoonlijke studieroute.”

Begrip voor de student

“Onze studenten hebben bijna allemaal een drukke baan, een druk sociaal leven en daarnaast volgen ze deze opleiding. Ik kan daar alleen maar bewondering voor hebben. Onze studenten verdienen dan ook een omgeving waar ze het maximale uit hun inspanningen kunnen halen. Ik zie onze studenten als prettige mensen die de studie erg serieus nemen en tot op het bot gemotiveerd zijn om hun diploma te behalen. Zij willen er echt voor gaan. Ik blijf ook graag met ze in contact; het leert me hun drijfveren te begrijpen en de opleiding steeds beter te maken. Ik durf dan ook te zeggen dat onze opleiding echt probeert om, uiteraard voor zover dat mogelijk is, rekening te houden met de individuele wensen van de student. Het is voor de studenten een uitdagende, maar zeker ook hele leuke periode.”

Organisatietalent

“Organiseren doe ik al mijn hele werkzame leven en merk dat het mij goed afgaat. Ik werk resultaat- en doelgericht en mede door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs kan ik oplossingsgericht meedenken over de programma’s. Ik houd me samen met mijn collega’s bezig met eigenlijk alles wat te maken heeft met het programma. Dat gaat van studenten tot docenten, van inschrijving tot diploma-uitreiking en alles wat daartussen zit.”

De Return on Education voor de studenten

“De masteropleiding biedt de studenten niet alleen de benodigde fiscaal-juridische kennis, maar is veel meer dan dat. Er is een uitgebreide oriëntatie op het Horizontaal Toezicht, maar ook veel aandacht voor juridische vaardigheden. In alle vakken is er een koppeling met het Horizontaal Toezicht en moeten de studenten ‘Leadership, Entrepeneurship & Stewardship’ tonen. Gedurende de opleiding leren de studenten te adviseren, te onderhandelen en mee te denken hoe hun adviezen in de organisatie van de cliënt kunnen worden geïmplementeerd.”Wil jij je ook ontwikkelen op gebied van Fiscaal Recht? Ga voor meer informatie naar de pagina van Master Fiscaal Recht of meld je aan voor een intakegesprek.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws