Breukelen,
04
augustus
2015
|
10:47
Europe/Amsterdam

Ploegleider Tinkoff-Saxo Steven de Jongh over deelname aan Nyenrode Sports Leadership Program

"Een hoger doel met deze opleiding is om uiteindelijk zelf een Nederlandse wielerploeg te beginnen."

In september 2015 gaat het Sports Leadership Program bij Nyenrode van start. Voor de eerste lichting hebben topsportcoaches en bestuurders, alsook ambitieuze ex-sporters en ondernemers zich aangemeld, allen met een eigen persoonlijke verhaal. Zo ook Steven de Jongh, voormalig Nederlands wielrenner en nu ploegleider van Tinkoff-Saxo. Na het succes van de Ronde van Italië met zijn kopman Alberto Contador en de Groene trui voor publiekslieveling Peter Sagan in de Tour de France, vertelt hij in dit interview over zijn verwachtingen van het programma.

Kruisbestuiving
"Wat me zo aantrekt aan het Sports Leadership Program zijn meerdere aspecten; de buitenlandse trips, zoals de Sports Hochschule in Keulen en Oregon, waar volgens mij heel veel te zien is, maar ook het programma op Nyenrode zelf. Bovendien is er een bijzondere samenstelling van deelnemers, waardoor ik denk dat er een mooie kruisbestuiving kan ontstaan."

Persoonlijk leerdoel
"Wat ik persoonlijk zoek in de opleiding, en waarvan ik veel hoop te leren, is vooral het leiderschap wat betreft de begeleiding om de sporters heen. Vaak zijn de sporters zelf goed te leiden, omdat ze een heel duidelijk doel hebben en weten wat ze willen. Toch is het essentieel dat de mensen daar omheen diezelfde focus hebben. In mijn carrière heb ik gemerkt dat ik het lastiger vind om juist ook hen leiding te geven. Dat management-aspect is een leerpunt voor mij."

Nederlandse wielerploeg
"Een hoger doel met deze opleiding is om uiteindelijk zelf een Nederlandse wielerploeg te beginnen. Niet alleen met Nederlandse renners, liefst juist zo internationaal mogelijk, maar wel met een duidelijk Nederlandse basis, leiding en begeleiding. Met ook een Nederlandse cultuur en structuur. Als ik denk aan hoe geordend de bouw en infrastructuur van Nederland is: dat implementeren in een ploeg, dat kan misschien heel mooi worden."

"Ik kan niet wachten om te beginnen"
"Ik heb vroeger altijd opleidingen of studies willen doen, maar door mijn wielercarrière en drukke werkzaamheden was er geen ruimte voor. Nu zich eindelijk deze kans aandient kan ik niet wachten om te beginnen. Ik verheug me enorm op dit jaar en ga eruit halen wat erin zit."

Het Sports Leadership Program van Nyenrode is gericht op topcoaches en -bestuurders uit de internationale sportwereld. De eerste editie start op 7 september 2015. Meer informatie over het Sports Leadership Program op www.nyenrodesports.com/SportsLeadership.

 

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws