Breukelen,
29
september
2016
|
17:04
Europe/Amsterdam

Opening Hi-Tec zaal voor onderwijs aan coaches en bestuurders in de topsport

Alumnus en inspirerend leider Frank van Wezel ontvangt Lifetime Achievement Award

Op dinsdag 27 september is op Nyenrode officieel de nieuwe Hi-Tec zaal in gebruik genomen. Deze zaal zal worden gebruikt voor onderwijsdoeleinden en andere activiteiten van Nyenrode Sports Inc. Nyenrode Sports Inc. verzorgt onder meer het Sports Leadership Program, gericht op coaches en bestuurders in de topsport. De nieuw ingerichte ruimte is mogelijk gemaakt door Hi-Tec Sports, het internationale sportschoenenmerk van Nyenrode-alumnus Frank van Wezel.

In zijn openingswoord tijdens de feestelijke bijeenkomst benadrukte rector magnificus prof. dr. Miša Džoljić de spontaniteit waarmee de nieuwe zaal tot stand is gekomen. De zalen op Nyenrode hebben vooral een serieuze uitstraling. Bij sport past echter meer speelsheid, aldus de rector. Samen met programmadirecteur Bartel Berkhout van Nyenrode Sports Inc. benaderde hij sportondernemer en alumnus Frank van Wezel (jaar 1958) voor sponsoring om dat sportieve element in de zaal te kunnen brengen. Die reageerde meteen enthousiast en zei spontaan: “Dat gaan we doen!”

Sport inspireert en verbindt
Bartel Berkhout sprak over de start van Nyenrode Sports Inc. als een moment waarop tradities, cultuur en vooral ook ambities als vanzelfsprekend bij elkaar zijn gekomen. “Op zo’n moment ben je trots om onderdeel uit te mogen maken van een organisatie als Nyenrode.” De nieuwe zaal betitelde hij als “een inspirerende omgeving die is mogelijk gemaakt door een bevlogen ondernemer, die ook Nyenrodiaan is.”

Berkhout: “De opening van de zaal staat voor mij symbool voor iets groters, voor drie thema’s die ons allen bindt. Als eerste de ongekende passie voor sport en vitaliteit, die in het DNA van deze universiteit zit. Sport inspireert en verbindt mensen. Het tweede dat ons bindt is het ondernemen. Ergens voor gaan zonder dat je precies weet waar je uitkomt. In het geval van Frank was dat een sportschoen die hij niet kon vinden. Dus besloot hij die dan zelf maar te ontwikkelen. Het derde is impact willen maken die breder gaat dan alleen het bedrijf.” Berkhout bedankte Frank van Wezel namens alle huidige en toekomstige van Sports Leadership Program voor het mogelijk maken van deze lesruimte.

Feestje
Frank van Wezel gaf aan namens Hi-Tec Sports verheugd te zijn om een ruimte voor onderwijs op sportgebied te kunnen sponsoren op Nyenrode. “Het is voor ons een eer om bij deze mooie universiteit betrokken te zijn.” Verwijzend naar een recent krantenartikel stelde hij dat sporters worden begeleid vanuit hun clubs, en trainers en coaches vakdiploma’s nodig hebben om aan de slag te kunnen. Voor sportbestuurders en –managers op topniveau bestond geen goede opleiding, terwijl die onder hoge druk moeten opereren en soms bijna dagelijks in de publiciteit staan. “Als je goed bent opgeleid, kun je daar mee overweg. Ik verwelkom dan ook de opleiding voor het beroep van sportbestuurder en sportmanager.” Frank van Wezel is verheugd daaraan te mogen bijdragen. “Het is een feestje voor ons vandaag!”

Lifetime Achievement Award
Aansluitend kwam Antoine Boelen, voorzitter van Stichting Nyenrode Fonds, aan het woord. Stichting Nyenrode Fonds faciliteert onder meer donaties voor scholarships en fondsen voor renovaties. Hij prees Frank van Wezel als een succesvol ondernemer en een familieman. Al vele jaren is Van Wezel ook een belangrijke supporter van Nyenrode geweest. Hij had verschillende bestuurs- en adviseursfuncties, heeft vele presentaties over ondernemerschap gegeven en allerlei projecten ondersteund. Daarom werd hij op 27 september onderscheiden met Nyenrodes Lifetime Achievement Award.

Boelen: “Frank van Wezel heeft een hoofd-, hart- en handen-mentaliteit. Hij heeft een ondernemende houding met een doe-mentaliteit. Frank is daarmee de personificatie van een echte Nyenrodiaan. Hij zou een bron van inspiratie moeten zijn voor iedere nieuwe Nyenrode-student die door de poort komen. Daarom ben ik trots dat Nyenrode Frank wil eren met de Lifetime Achievement Award.” Frank van Wezel is de vijfde persoon die geëerd wordt met een Lifetime Achievement Award. Eerder waren dat George Keune, Deo van Wijk, Roland Kahn en Gerry Staartjes (postuum).

Meer informatie over Nyenrode Sports Inc. 

Meer informatie over Stichting Nyenrode Fonds

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws