Breukelen,
06
september
2016
|
14:42
Europe/Amsterdam

Opening Academisch Jaar 2016 – 2017

Keynote speech door KLM president-directeur Pieter Elbers

Breukelen – In het lustrumjaar van Nyenrode Business Universiteit is op maandag 5 september om 16:00 uur het Academisch Jaar van start gegaan. Tijdens de plechtigheid, die in het teken stond van het 70-jarig bestaan van Nyenrode, gaf de heer Pieter Elbers, president-directeur van KLM de keynote speech.

De heer Elbers refereerde aan de gezamenlijke geschiedenis van KLM en Nyenrode, beide opgericht door Albert Plesman. Daarnaast ging hij in op de uitdagingen waar beide organisaties in de huidige tijd voor gesteld staan: “Hoe blijf je jaar in jaar uit relevant in een wereld die steeds sneller verandert? Hoe blijf je in de voorhoede, zorg je ervoor dat je dromen en idealen blijft nastreven en je tegelijkertijd economisch floreert?” Hij ging vervolgens in op het transformatieproces dat bij KLM is ingezet, welk leiderschap daarbij hoort, het belang van betrokken medewerkers en wat er wordt verlangd van toekomstige business leaders zoals die op Nyenrode worden opgeleid.

Verandervermogen
Rector Magnificus Miša Džoljić noemde de opening van het Academisch Jaar ‘gedenkwaardig’. Hij blikte terug op de ontwikkeling van Nyenrode, van de start door Plesman en de andere founding fathers via verschillende mijlpalen tot nu. Vervolgens stond hij stil bij enkele nieuwe ontwikkelingen zoals de start van de BSc in Business Administration en de opening van een Nyenrode Alumni en External Relations office. Daarbij duidde hij als rode draad het verandervermogen als motor van succes. “Net als KLM beschikken we over een rijke geschiedenis waar we erg trots op zijn, maar er is één element dat Nyenrode naar de volgende 70 jaar zal helpen en dat is het vermogen om ons te blijven aanpassen en dus relevant te blijven voor onze klanten.”

Boilerplate

Over Nyenrode Business Universiteit
Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit in Nederland. Het instituut werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carrière in een management-, ondernemers- of accountantsfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap, met als motto: Leadership, Entrepreneurship, Stewardship.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws