Breukelen,
29
augustus
2016
|
15:22
Europe/Amsterdam

Onderzoekscommissie concludeert: klachten Chinareis NNBS ongegrond

Nyenrode New Business School Directeur Anton Busselman vrijgepleit

AMSTERDAM, 29 augustus 2016 – Alle klachten over vermeende onregelmatigheden tijdens een studiereis van de Nyenrode New Business School (NNBS) naar China in mei dit jaar, zijn door een onafhankelijke onderzoekscommissie onder leiding van prof. dr. Emile Kolthoff ongegrond verklaard. De uitkomsten van het onderzoek pleiten NNBS directeur Anton Busselman en twee docenten die allen werden beschuldigd, volledig vrij.

Aanleiding van het onderzoek was een klacht van een studente tegen de heer Busselman over ongewenst gedrag, en een brief van een aantal medewerkers waarin het gedrag van Busselman en twee docenten tijdens de Chinareis ter discussie werd gesteld. De onafhankelijke commissie onderzocht of tijdens de studiereis naar China sprake was van ongewenst dan wel grensoverschrijdend gedrag door medewerkers van NNBS. Om de commissie onbelemmerd haar werk te kunnen laten doen, heeft de heer Busselman zich gedurende het onderzoek vrijwillig teruggetrokken.

Ongegrond
De commissie acht in haar rapportage de tegen betrokkenen geuite klachten ‘alle ongegrond’. Ook hebben de commissie ‘geen andere signalen van grensoverschrijdend gedrag bereikt.’ Tijdens het onderzoek zijn de drie betrokkenen gehoord door de commissie. Daarnaast zijn de studente die een klacht had ingediend, de ondertekenaars van de brief, alle begeleiders en een selectie van deelnemende studenten aan de Chinareis gehoord, alsmede een aantal andere medewerkers. In totaal voerde de commissie 34 gesprekken. Het onderzoek nam ruim twee maanden in beslag. De aandeelhouder zal naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek in gesprek gaan met opstellers van de klachtenbrief.

Directeur
De uitkomst van het onderzoek betekent dat NNBS directeur de heer Busselman, ten onrechte is beticht van ongewenst gedrag, waaronder ongewenste bejegening van de studente. De heer Busselman voelt zich gerehabiliteerd door de uitkomsten van het onderzoek. De beschuldigingen en de aandacht in de media rondom zijn persoon hebben geleid tot zijn ziekmelding. De directie van NNBS wordt voorlopig voortgezet door de begin juni aangestelde interim directeur.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws