Breukelen,
09
februari
2017
|
12:03
Europe/Amsterdam

Omzet- en winstgroei zet door bij Nyenrode Business Universiteit

Samenvatting

Net als het jaar ervoor heeft Nyenrode Business Universiteit in het boekjaar 2015/2016 een groei van de omzet en van de winst laten zien. De omzet steeg in het boekjaar 2015/2016 met 3 miljoen naar 55,5 miljoen euro. De stijging is zowel op gebied van het degree-onderwijs als van executive education gerealiseerd. De winst na belasting verdrievoudigde naar 1,5 miljoen.

Investeren in de toekomst
Met het oog op het realiseren van de strategische ambities van de universiteit voor het jaar 2020 heeft Nyenrode in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in opleidingen, infrastructuur en het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Financieel directeur Remmelt Vetkamp: “Ook in de komende periode zullen we daarmee doorgaan. Voorbeelden zijn de invoering van een nieuw systeem voor studentenadministratie, een nieuw CRM-systeem en een nieuwe website. Bovendien wordt vanaf zomer 2017 de locatie van de Nyenrode New Business School in Amsterdam omgevormd tot een nevenvestiging van de universiteit, waar meerdere programma’s aangeboden gaan worden, te beginnen met de International MBA.”

De financiële resultaten in dit bericht betreffen de geconsolideerde cijfers van Nyenrode Business Universiteit. Hieronder vallen onder meer de Universiteit Nyenrode BV en de Nyenrode New Business School BV.

Stichting Nyenrode bezit 100% van de aandelen van Nyenrode Business Universiteit en is tevens eigenaar van het landgoed en het vastgoed. Voor de geconsolideerde cijfers van Stichting Nyenrode klik hier.

Boilerplate

Over Nyenrode Business Universiteit
Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit in Nederland. Het instituut werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carrière in een management-, ondernemers- of accountantsfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap, met als motto: Leadership, Entrepreneurship, Stewardship.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws