Breukelen,
28
augustus
2015
|
14:58
Europe/Amsterdam

Olympisch kampioen Mark Tuitert over deelname Nyenrode Sports Leadership Program

In september 2015 gaat de eerste editie van het Sports Leadership Program van start op Nyenrode. Voor de eerste lichting hebben topsportcoaches en bestuurders, alsook ambitieuze ex-sporters en ondernemers zich aangemeld, allen met een eigen persoonlijke verhaal. Een van de deelnemers is voormalig schaatskampioen Mark Tuitert. Tuitert werd in 2010 olympisch kampioen op de 1500 meter in Vancouver.

In Nederland valt op het gebied van professionalisering van de topsport nog wel wat te verbeteren, vindt Mark Tuitert. "Zeker als je Nederland vergelijkt met bijvoorbeeld de Verenigde Staten". Daarom is het Sports Leadership Program volgens hem een welkome aanwinst voor Nederland.

Schaatsen is een sport van kleine stapjes, vertelt Tuitert. "Als schaatser ben je de hele tijd bezig om kleine verbeteringen door te voeren. Op het gebied van materiaal of qua training. Uiteindelijk valt alles dan op zijn plaats en word je kampioen."

Tuitert kijkt erg uit naar de uitwisseling van ideeën met de anderen in de groep: “De andere deelnemers hebben heel andere achtergronden dan ik. Daardoor zal de uitwisseling van ideeën heel boeiend worden, denk ik. Ik verwacht met mijn schaatsverleden een waardevolle bijdrage aan de groep te kunnen leveren". 

Mark Tuitert is momenteel werkzaam voor uitzendorganisatie Young Capital. In het Sports Leadership Program wil hij vooral gaan onderzoeken hoe hij sport en ondernemerschap in de toekomst wil gaan verbinden.

Eerder werd bekend gemaakt dat hockeybondscoaches Max Caldas, Sjoerd Marijne en wielerploegleider Steven de Jongh deelnemen aan het Sports Leadership Program. Lees ook hun verhalen.

Het Sports Leadership Program van Nyenrode is gericht op leiders uit de internationale sportwereld. De eerste editie start op 7 september 2015. Meer informatie over het Sports Leadership Program op www.nyenrodesports.com/SportsLeadership.


 

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws