Breukelen,
25
november
2016
|
12:34
Europe/Amsterdam

Nyenrode viert 70-jarig bestaan

Terugblikken en vooruitkijken tijdens 70e Dies Natalis

Maandag 21 november 2016 vierde Nyenrode Business Universiteit dat het 70 jaar geleden is opgericht. In 1946 opende Prins Bernhard samen met directeuren van Nederlandse multinationals het toenmalige Nyenrode. Tijdens de 70e Dies Natalis van de universiteit spraken zowel alumni van eerdere lichtingen als een student van de nieuwe generatie. Dit jaar was er uiteraard veel aandacht voor de afgelopen 70 jaar, maar met de blik gericht op de toekomst.

De inleidende speech werd gehouden door prof. dr. Leen Paape, Dean Nyenrode Business Universiteit. Hierin merkte hij op dat in deze tijden de angst steeds vaker regeert en mensen zich niet gehoord voelen. Om dit te doorbreken opperde Leen om meer en duurzamer samen te werken en positieve perspectieven te bieden voor alle lagen van de bevolking. Verantwoord leiderschap en de kernwaarde Stewardship van Nyenrode worden dan ook van een steeds groter belang.

De Dies Lectures werden dit jaar gehouden door een tweetal alumni (Henjo Hielkema, alumnus NOIB 1966, en Milly ter Heege, alumna BBA 1976) en Roderick Vermeer, student Fulltime Master of Science en voorzitter van LXXIe Collegie der Heeren V van studentenvereniging Nieuwe Compagnie van Verre (NCV). Stuk voor stuk belichtten zij hun persoonlijke ervaringen en de lessen die zij hebben getrokken bij hun tijd bij Nyenrode.

Ter afsluiting sprak prof. dr. Miša Džoljić, Rector Magnificus van Nyenrode. Hij beschouwde deze ’70e verjaardag’ als een uitstekende gelegenheid om vrienden en kennissen uit het verleden weer te ontmoeten kans en oude verhalen op te halen. Maar ook een moment van bezinning en het besef trots te mogen zijn op wat iedereen heeft bereikt. In zijn afsluitende woorden deelde Miša dat Nyenrode ook in de toekomst blijft investeren om de community van Nyenrode met elkaar te blijven verbinden.

Boilerplate

Over Nyenrode Business Universiteit
Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit in Nederland. Het instituut werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carrière in een management-, ondernemers- of accountantsfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap, met als motto: Leadership, Entrepreneurship, Stewardship.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws