Breukelen,
25
november
2016
|
11:11
Europe/Amsterdam

Nyenrode MBA-programma’s voor maximale periode van vijf jaar geaccrediteerd

Focus op persoonlijke ontwikkeling, betrokken alumni en life long learning hoog gewaardeerd

De MBA-programma’s van Nyenrode Business Universiteit zijn opnieuw geaccrediteerd voor de maximale periode van vijf jaar door de internationaal hoog aangeschreven accreditatie organisatie Association of MBAs (AMBA). De persoonlijke benadering, alumni betrokkenheid en life long learning werden door AMBA onder meer aangemerkt als onderscheidende kenmerken van de Nyenrode MBA.

Tijdens de accreditatie zijn de Nyenrode MBA programma’s getoetst aan meer dan honderd criteria, verdeeld over zeven dimensies. In het accreditatierapport concludeert AMBA dat Nyenrode met kop en schouders boven de andere Nederlandse universiteiten uitsteekt als het gaat om de betrokkenheid en toewijding van de MBA-alumni. Daarnaast wordt in het rapport de focus op Personal Leadership Development in het MBA- als sterk punt uitgelicht. Ook wordt de positieve constatering gedaan dat het percentage vrouwelijke studenten in de International MBA van Nyenrode gemiddeld hoger ligt dan bij andere Business Schools – er studeren op dit moment 58% vrouwen in de huidige lichting. Bovendien wordt de cultuur van life long learning aan Nyenrode geprezen; alumni waarderen de continue beschikking tot onderwijs van hoge kwaliteit. Het landgoed en de daarop ingerichte studiefaciliteiten worden gekwalificeerd als unieke kenmerken die de studie-beleving naar een hoog niveau brengt.

Trots
“We zijn verheugd met deze accreditatie en bovenal trots op de evaluatie van AMBA. De aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, de alumni-betrokkenheid en de life long learning cultuur zijn belangrijke zaken waar wij actief op sturen,” aldus prof.dr. Miša Džoljić, Rector Magnificus van Nyenrode Business Universiteit. “Het is goed precies deze elementen in de accreditatie terug te zien, net als de genoemde studie-beleving, die wij in breder verband Nyenrode Experience noemen. We houden onze koers aan en hebben nog mooie ambities om de komende tijd met onze MBA programma’s te realiseren.”

Boilerplate

Over Nyenrode Business Universiteit
Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit in Nederland. Het instituut werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carrière in een management-, ondernemers- of accountantsfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap, met als motto: Leadership, Entrepreneurship, Stewardship.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws