Breukelen,
07
oktober
2014
|
16:34
Europe/Amsterdam

Lean voor Erasmus MC

In de Nederlandse gezondheidszorg wordt Lean kritisch denken steeds belangrijker. Zowel in cure als care maar ook in ondersteunende diensten vindt Lean onomkeerbaar haar plaats. Geïnspireerd door Virginia Mason Hospital in Vancouver en aangespoord door de toenmalige minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ab Klink, begonnen de eerste ziekenhuizen ongeveer zeven jaar geleden met Lean te experimenteren.

In veel van de ziekenhuizen liep de eerste Lean-golf na 2 à 3 jaar behoorlijk vast. De consultants waren toen weer vertrokken. Ook was in veel gevallen ‘te praktisch’ begonnen. En als de essentie van de noodzaak van continue verbeter-interactie van Lean onbegrepen blijft, bloeden de meeste initiatieven snel dood. De aanpak van Nyenrode LEArN leent zich bij uitstek om dit soort impasses te doorbreken.

Afgelopen zomer bezocht de afdeling Voortplantingsgeneeskunde van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam onder leiding van prof. dr. Joop Laven de LEArN Factory van Nyenrode Business Universiteit. Laven en zijn team vonden Lean bij uitstek passen in de ontwikkeling van hun afdeling die na het behalen van ISO-certificering op zoek was naar het praktisch verbeteren van de flow in werkprocessen. Doel daarvan is het verhogen van het succespercentage van IVF- en andere belangrijke fertiliteitsbehandelingen, maar ook het terug in balans brengen van de werkdruk bij staf en medewerkers evenals meer inzicht krijgen in de rol van leiders gedurende Lean-implementaties.

Gedurende twee dagen op LEArN ervoer het Erasmus-team in een serie praktische waarnemingsoefeningen op de zogenaamde assembly shopfloor aan den lijve hoe Lean werkt. Met de hulp van getrainde rollenspelers, bekeken de zeventien stafleden en medewerkers een echt arbeidsproces met als doel “ Learning to See”, opnieuw leren kijken door de Lean-waarnemingslenzen.

Doel daarvan is om verspilling te identificeren en ongewenste variabiliteit en rigiditeit in processen en systemen. Daarnaast ontwikkelde het team diepere inzichten in de essentie van Lean, een betere motivatie voor het ‘waarom’ en inzicht en begrip in de rol die leiders en medewerkers daadwerkelijk dienen te spelen om de slagingskans van hun Lean-programma zo groot mogelijk te maken.

Na afloop van de training op de LEArN Factory op Nyenrode, zei prof. Laven er het volgende over: “Door onze ISO-ervaringen waren we er al van overtuigd dat ook de gezondheidszorg procesmatig te benaderen is. Nu hebben we ook nog geleerd hoe we effectiever met ons personeel en onze tijd kunnen omgaan door verspilling van mensen en materiaal tegen te gaan door te focussen op kernactiviteiten. Ook wisten we al dat de initiatieven vanuit de werkvloer moeten komen, maar binnen ISO dreigde dat vast te lopen. Lean bood oplossingen om die impasse te doorbreken. Wij zijn dolenthousiast geworden.”

Meer informatie over LEArN en de Lean Management trainingsprogramma's van Nyenrode

 

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws