Breukelen,
12
mei
2015
|
17:16
Europe/Amsterdam

"Lean moet je tweede natuur worden"

Op 3 en 4 juni 2015 vindt in het Nyenrode Lean Institute voor de tweede keer de tweedaagse Masterclass Lean Management plaats. In een simulatie-omgeving ervaren de deelnemers dan zelf hoe lean werkt en krijgen zij inzicht in hoe lean hun organisatie verder kan brengen.

Lean management neemt de klant als uitgangspunt. Alle individuele onderdelen van het bedrijfsproces moeten leiden tot zichtbare toevoegingen voor de klant. Lean is gericht op het elimineren van verspillingen en het verbeteren van interne processen. Een goede implementatie van de lean principes leidt tot hogere productiviteit, kostenbesparingen en een hogere kwaliteit van producten en diensten. En uiteindelijk tot een betere concurrentiepositie. In januari 2015 vond de eerste editie van de masterclass plaats.

Lean principes zijn toepasbaar is een productie-omgeving maar ook bijvoorbeeld in de zakelijke dienstverlening. Voor beide omgevingen heeft het Nyenrode Lean Institute een simulatie-omgeving. “Het is geen droge stof die je tot je neemt, maar je leert het gelijk toepassen”, vertelt Leon Brunenberg, directeur van het Nyenrode Lean Institute. “Het leren door doen in de simulatie is een leermethode die veel meer impact heeft dan wanneer je de stof via sheets of powerpoints aangeboden krijgt.”

Een oud-deelnemer van de Masterclass is Yolanda Bokking, stafadviseur inkoop en procesbeheerder bij het AMC: “Je moet altijd streven naar continue verbetering. Lean is geen afgebakend project met een begin en een eind. Het moet echt een cultuuromslag zijn, je tweede natuur worden.”

Meer weten over de tweedaagse Masterclass Lean Management? Klik dan hier.

Meer over Lean Management op Nyenrode: www.nyenrode.nl/lean

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws