Breukelen,
03
oktober
2013
|
11:00
Europe/Amsterdam

Lean in de Zorg in de LEArN Factory

Op 30 september jl. heeft voor de eerste keer in de LEArN Factory een training plaatsgevonden voor de zorgsector. Maar liefst twintig artsen kwamen bijeen om de Lean-principes te leren en zelf te ervaren wat het is om meer Lean te werken. Onder leiding van Fred Schoon (LEArN Master Trainer op Nyenrode), Robert van Schagen (bestuurder Stichting Lean in de Zorg en manager Lean bij Achmea) en Peter Kabel (arts-microbioloog bij het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg) konden de beoogde efficiency-slagen worden gemaakt.

Door samenwerking van de LEArN Factory met de Stichting Lean in de Zorg kan het gezamenlijke doel worden nagestreefd om een oplossing te vinden van de arbeidsmarktproblematiek in de zorg: hoe kunnen we met hetzelfde aantal mensen meer werk doen? De LEArN Factory biedt hiervoor een uitstekend platform om niet alleen de managers maar ook echt iedere werknemer binnen het ziekenhuis ‘mee te krijgen’.

Achmea heeft samen met het Tilburgse St. Elisabeth Ziekenhuis Lean in de Zorg opgezet. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een netwerk van bijna veertig zorgorganisaties die dagelijks proberen om het vandaag beter te doen dan gisteren.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws