Breukelen,
01
oktober
2015
|
17:19
Europe/Amsterdam

Inspiratiemiddag: 'De reis van organisaties naar Lean en Lean Leadership'

Donderdag 24 september vond er een inspiratiemiddag plaats in het Nyenrode Lean Institute (NLI) te Breukelen. De bijeenkomst met het thema: 'De reis van organisaties naar Lean en Lean Leadership' werd door zestig belangstellenden bezocht. De sprekers op deze middag waren nauw betrokken bij de Lean-implementatie binnen hun bedrijf en deelde hun ervaringen.

De implementatie van Lean wordt vaak gezien als een reis waarbij vele uitdagingen aan bod komen. Mark Brugmans, Manager Operations bij UCC Coffee vertelde over de uitdagingen die zijn organisatie is aangegaan bij de implementatie van Lean en over de Lean Leadership die daarbij komt kijken. Marks conclusie: “De kleine dagelijkse verbeteringen zijn de sleutel naar belangrijke resultaten op de lange termijn.”

Ook Adriaan Vermeulen, Director Continuous Improvement bij PGGM, deelde zijn ervaringen met Lean met de deelnemers. Hij vertelde op inspirerende wijze over de ontwikkeling van het 'Voortdurend Verbeteren Programma' bij PGGM en de tien lessen die realisatie hiervan versnellen. Zijn belangrijkste leerpunt is dat leiderschap bij jezelf begint.

Aansluitend gingen Fred Schoon, Master Trainer van NLI, en Lizette Cohen, Leadership Coach, dieper in op de theorie. Zij toonden aan dat een succesvolle Lean-implementatie binnen organisaties meer is dan de uitrol van een aantal beproefde middelen. Het is een continu proces dat staat en valt met goed leiderschap. Een reis waarvan de eindbestemming vaak helder is, maar de duur en de tocht zelden verlopen zoals verwacht en gehoopt. Lean Leadership is één van de focuspunten van het Nyenrode Lean Institute en wordt ook als maatwerkprogramma aangeboden.

Als vervolg op deze kennismakingsdagen met Lean is er op 11 en 12 november de Masterclass Lean Management en het Lean Leadership Program. Een volgende inspiratiebijeenkomst zal in het voorjaar plaatsvinden.

Het Nyenrode Lean Institute is een initiatief van Nyenrode in partnerschap met ABN AMRO, Achmea en McKinsey and Company. Doel is om innovatie en excellence bij organisaties te bevorderen door de ontwikkeling, training en toepassing van de Lean-filosofie.

 

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws