Breukelen,
04
februari
2015
|
09:14
Europe/Amsterdam

Inspiratiebijeenkomst Lean: Leiderschap sleutel tot succes op lange termijn

Donderdag 22 januari organiseerde het Nyenrode Lean Institute voor de derde keer een inspiratiebijeenkomst. Deze bijeenkomst met als thema ‘Lean for a Lifetime’ werd geopend door Leon Brunenberg, directeur van het Nyenrode Lean Institute. Leon benadrukte in zijn introductie het belang van ‘verankering’ van de Lean-filosofie. Vele bedrijven hebben Lean al deels geïmplementeerd, maar om het tot een succes maken voor de lange termijn vraagt een ondersteunende leiderschapsstijl.

De eerste spreker, Paul Lorist, Directeur Techniek bij RET, nam de aanwezigen mee in een verhaal over zijn praktijkervaring met het toepassen van Lean in de beginfase van de Lean-transformatie bij RET. Hij vertelde dat Lean-management heeft geholpen om RET van ‘good to great’ te transformeren, waarin de sleutel tot succes ‘goed leiderschap’ is. Aansluitend kregen deelnemers de kans om praktijkgerichte onderdelen van de Lean Management-filosofie op de werkvloer te ervaren.

Na een pauze waarin ervaringen onderling werden uitgewisseld, was het de beurt aan Carolien van Bloemendal, Vice President Manufacturing bij MSD. Zij gaf aan dat MSD al 10 jaar gebruik maakt van de filosofie, wat heeft geresulteerd in een meer efficiënte indeling van de organisatie en het aantal functie-omschrijvingen is gedaald van 120 naar 50 lagen. Verder vertelde zij dat de mentaliteit van medewerkers volledig Lean is geworden en teams al jaren gezamenlijk en continu problemen oplossen.

Meer weten over wat Lean kan betekenen voor uw organisatie? Bezoek dan www.nyenrode.nl/lean.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws