Breukelen,
27
mei
2014
|
11:41
Europe/Amsterdam

Inspiratiemiddag “Lean met Leiderschap” in de LEArN Factory

Dinsdag 20 mei jl. heeft de tweede inspiratiemiddag plaatsgevonden in de LEArN Factory onder dagvoorzitterschap van Prof. Dr. Ing Jacques Reijniers. Het thema was “Lean met Leiderschap”: voorwaarde voor succesvolle realisatie van strategische lean management doelstellingen. Het eerste gedeelte van de middag werd verzorgd door twee gastsprekers, Paul van Schaik, program director Lean & Change NS Reizigers  en Marten Hinsenveld, CEO van HP Valves B.V., producent en wereldwijd leverancier van hoge druk afsluiters- en accessoires. Zij deelden hun ervaringen en visies ten aanzien van Lean management met de deelnemers.

Aansluitend gingen de aanwezigen zelf met Lean aan de slag op de werkvloer van de leerfabriek in de werksessie "Stofjassen aan, zelf Lean beleven!" Na de pauze waarin men met gelijkgestemden uitvoerig ervaringen uitwisselde, presenteerde Prof. Dr. Ing. Han van der Zee van het Nyenrode Lead LEArN Research Cluster, het boek: “Lean Transformation with & in IT”. Het boek gaat over de resultaten van de eerste multi client studie i.s.m. de LEArN Research partners over Lean IT partnering. Na afloop kregen alle gasten het boek mee naar huis.

Het programma werd afgesloten met een paneldiscussie over de toepassing van Lean in de praktijk en de uitdagingen die dit soms met zich meebrengt. In totaal hebben 90 deelnemers de inspiratiemiddag bijgewoond.

LEArN is een initiatief van Nyenrode in partnerschap met ABN AMRO, Achmea en McKinsey & Company. Doel is om innovatie en excellence bij organisaties te bevorderen door de ontwikkeling, training en toepassing van de Lean Management-filosofie.

De volgende LEArN Inspiratiemiddag is gepland op dinsdag 4 november a.s.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws