Breukelen,
24
mei
2016
|
16:37
Europe/Amsterdam

How to save the world?

De feestelijke afsluiting van de module Markt, Recht en Ethiek – onderdeel van de Modulair Executive MBA Public & Private (MMBA) – is al bijna een traditie. Kerndocent en gastheer Edgar Karssing komt donderdag 19 mei in het Koetshuis op zonder zijn hoge hoed, maar mét tafeldame Anne Westerduin, theoloog en student MMBA. Samen trakteren zij de circa 90 aanwezigen op een bonte parade van flitscolleges, columns, muziek en interviews. Met als boodschap: een persoonlijke passie kan de wereld redden.

Geloof
In de vooraankondiging van deze avond lazen genodigden een opsomming van problemen die de wereld teisteren: de klimaatcrisis, de economische crisis, de vertrouwenscrisis … Om moedeloos van te worden, zou je zeggen. Maar niets is minder waar: deze avond staat in het teken van geloof, hekkensluiter van een trilogie waarin eerder de thema’s hoop en liefde (vriendschap) werden uitgediept.

Edgar en Anne dagen aanwezigen – studenten, alumni en collega’s, vrienden en familieleden - uit om ter rade te gaan bij zichzelf: geloof ik dat ik de wereld kan redden? Bij wie vind ik daarvoor inspiratie? Met andere woorden, wie zijn mijn helden? En denk ik dat ik zelf een held kan zijn?

Persoonlijk
Diverse docenten, studenten en andere genodigden delen hun visie op dit thema. Die is vaak opvallend persoonlijk en geïnspireerd door helden als David Bowie, Severn Cullis-Suzuki, Johnny Cash en de Bijbelse Job. Teckel Spinoza spant als sidekick de kroon – het kleine hondje speelt zijn rol met verve.

De volgende sprekers komen aan bod:

 • Margriet Lautenschutz (programmamanager Modulair Executive MBA)
 • André Nijhof (hoogleraar Sunstainable Business & Stewardship)
 • Anne Westerduin (theoloog en student MMBA)
 • Jorien Douma (kwartiermaker waterveiligheid Rijkswaterstaat en student MMBA)
 • Bas Steins Bisschop (hoogleraar Ondernemingsrecht)
 • Remko Steenbergen (programmamanager RIVM en student MMBA)
 • Hannelore Schouten (programmamanager Nieuwbouw Zaans Medisch Centrum)
 • Martine de Vaan (oprichter Weeting en student MMBA)
 • Bas Kodden (programmadirecteur Leadership & Management, auteur‘Word een HELD’)
 • Henk Kievit (programmadirecteur Modulair Executive MBA)
 • Victor Gijsbers (filosoof)

Toegevoegde waarde
Wat nemen de toehoorders mee naar huis? Als we écht verschil willen maken, moeten we de schouders eronder zetten, publieke en private partijen tezamen. Leiderschap nemen, moed tonen. Daarvoor is het in de eerste plaats nodig te weten wat ons persoonlijk raakt (André Nijhof). Wees daarbij niet huiverig om groot en internationaal te denken (Jorien Douma) of om een enorme schop tegen het systeem te geven (Bas Steins Bisschop).

Gooi rigoureus het roer om (Remko Steenbergen) of onderzoek hoe je waarde kan toevoegen in je bestaande werk (Hannelore Schouten). Houd oog voor je omgeving en koester deze (Martine de Vaan). Stel kleine doelen en zorg goed voor jezelf (Bas Kodden).Tot slot, wees niet bang om fouten te maken. Want het gaat om de moed dat je doorgaat met wat ertoe doet (Henk Kievit).

De module Markt, Recht en Ethiek is onderdeel van de Modulair Executive MBA Public & Private, een flexibel opleidingstraject dat managers en executives zelf samenstellen. Bent u manager of executive in de (semi-)publieke sector of werkt u daar veel mee samen? Lees meer over of download de brochure.

 

 

U kunt natuurlijk ook de mogelijkheden bespreken met Julie Schreinemacher, programma-adviseur (+31 (0)346 291 001 | mmba@nyenrode.nl).

 

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws