Breukelen,
13
mei
2015
|
15:09
Europe/Amsterdam

Focusgroep Sports Leadership Program: Managing Health, Injuries & Performance

Op woensdagochtend 13 mei vond op Nyenrode de derde focusgroep met experts plaats in het kader van de module Managing Health, Injuries & Performance van het Sports Leadership Program. Nyenrode Sports Inc., het topsportinstituut van Nyenrode, biedt dit programma voor topsportcoaches en –bestuurders aan vanaf september 2015. De concrete inhoud van het programma wordt vormgegeven in samenspraak met experts uit het veld.

Deelnemers aan de focusgroep waren Pieter Offerman van Sport Medisch Centrum Amsterdam, KNVB-bondsarts Edwin Goedhart, hoogleraar Geert Savelsbergh van de Vrije Universiteit en prof. Mario Maas, hoogleraar radiologie en verbonden aan het AMC. Ook performance manager Thomas Tichelman en inspanningsfysioloog Rick Cost van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) waren aanwezig. Vanuit Nyenrode Business Universiteit namen naast de organisatoren Bartel Berkhout en Carlo Cesar ook Marcel Hoes, directeur Corporate Marketing & Communications en rector magnificus Miša Džoljić deel aan de discussie.

Het onderwerp Managing Health, Injuries & Performance werd door de gesprekpartners vanuit allerlei hoeken belicht. Belangrijk onderdeel was het durven kiezen voor een langetermijnvisie. Hoe creëer je een strategie die past bij jouw topsportorganisatie in een wereld waarin kortetermijndenken en emoties regeren? Ook het beleggen van verantwoordelijkheden bleek een prangend thema te zijn. Op dit moment heerst er vaak onduidelijkheid wie waarvoor verantwoordelijk is en wie welke beslissingen neemt.

Een ander thema dat aan bod kwam, was het monitoren van de gezondheid en de performance van sporters. Daarvoor wordt veel data verzameld, die vaak niet goed op elkaar wordt afgestemd en daardoor niet altijd optimaal benut wordt en vertaald wordt naar effectieve oplossingen. Kan verbetering van de communicatie in de keten rondom de sporter daarbij helpen?

Sporters willen altijd presteren, ook al staat een niet optimale gezondheid hen daarbij soms in de weg. Hoe balanceer je tussen economische en gezondheidsbelangen? En wat zijn de zogenaamde moments of truth wanneer die afweging werkelijk onder spanning staat?

Dit was de derde focusgroep over het thema Managing Health, Injuries & Performance en ook voor de module Sports Marketing and Sponsorship Alliances heeft Nyenrode Sports Inc. eerder een focusgroep gehouden met hoogleraren en sportmarketingexperts.

Op woensdagmiddag 13 mei is wederom een focusgroep, ditmaal in het PSV-stadion in Eindhoven. Daar wordt met mensen uit het vak gesproken over het thema Sports Entrepreneurship en hoe dat onderwerp het best vorm kan krijgen in het Sports Leadership Program.


Meer informatie over het Sports Leadership Program

Meer informatie over Nyenrode Sports Inc.

 

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws