Breukelen,
16
juni
2015
|
11:45
Europe/Amsterdam

Efficiëntieverbeteringen zichtbaar door Lean-simulatie

Op 3 en 4 juni vond de Masterclass Lean Management plaats in het Nyenrode Lean Institute. Deelnemers met verschillende achtergronden in het bedrijfsleven leerden in twee dagen de theorie achter het verbeteren van processen en pasten deze gelijk toe in een simulatie-omgeving.

Lean is een managementfilosofie waarbij het draait om het verbeteren van interne processen. De filosofie vindt zijn oorsprong bij de Japanse autofabrikant Toyota. Centraal staat het elimineren van verspillingen, zoals wachttijden, defecten of verspilling van talent.

Onderdeel van de Masterclass was het daadwerkelijk ervaren en toepassen van Lean in de nagebootste productie- en kantoorsimulatieomgeving. Acteurs die de rol van werknemers op zich namen zorgden voor een unieke beleving. “Je ziet echt in de praktijk wat je kunt veranderen”, zegt deelneemster Marloes van den Bergh. “Je ziet letterlijk waar je tegenaan kunt lopen, wat er veranderd en verbeterd moet worden doordat je het zelf moet doen. Hierdoor werd het voor mij erg duidelijk hoe ik Lean in mijn eigen bedrijf kan toepassen".

James Huyghe, Mastertrainer bij het Nyenrode Lean Institute: “Ik hoop dat de Masterclass deelnemers twee dingen met zich meenemen. De eerste is dat ze bij zichzelf stilstaan dat ze dingen op een andere manier moeten doen. Het tweede is dat ze inzien dat er heel veel potentieel is in de verbetering van hun werkomgeving. Beide zijn belangrijk, daarom geven wij ze de handvatten hoe ze dit moeten aanpakken.”

Meer weten over de tweedaagse Masterclass Lean Management? Klik dan hier.

Meer over Lean Management op Nyenrode: www.nyenrode.nl/lean

Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws