Nieuwsoverzicht

Nieuws

Willem Schramade ‘De ESG-transitie begint bij het bestaansrecht van een organisatie’

‘De ESG-transitie begint bij het bestaansrecht van een organisatie’

Onderwijs |  15 april 2024
Een duurzaamheidsstrategie draagt bij aan milieubewustzijn, kan kosten op de lange termijn verminderen, de reputatie verbeteren en veerkracht creëren tegen marktveranderingen.
BLab-Onboarding Nature_RT-44 - tineke Bedrijfsleven pioniert met natuurinclusief ondernemen

Bedrijfsleven pioniert met natuurinclusief ondernemen

Onderzoek |  12 april 2024
Op 10 april lanceerden B Lab, Nyenrode Business Universiteit en Earth Law Center het online platform Onboarding Nature. Tijdens een symposium op Nyenrode werd het platform symbolisch aangeboden aan Jan van de Venis, waarnemend Ombudspersoon voor Toekomstige Generaties. Onboarding Nature biedt bedrijven inspiratie, handvatten en een juridisch kader om de natuur een eigen stem te geven in de besluitvorming in een onderneming, ook wel nature-inclusive governance genoemd. Nu is het gros van de Nederlandse bedrijven nog gericht op winstmaximalisatie voor aandeelhouders, en weegt de belangen van de natuur bij bedrijfsbeslissingen nauwelijks mee.
Dorothe Beernink ‘Denken in scenario’s kan verzekeraars voorbereiden op de toekomst’

‘Denken in scenario’s kan verzekeraars voorbereiden op de toekomst’

Onderwijs |  11 april 2024
“Ik had al veel ervaring in de financiële sector, maar was op zoek naar strategische verdieping als het gaat om de verzekeringswereld.”
print.com podcast Marco Aarnink Marco Aarnink, oprichter Print.com en Drukwerkdeal: “Aandacht is een cruciale factor voor succes”

Marco Aarnink, oprichter Print.com en Drukwerkdeal: “Aandacht is een cruciale factor voor succes”

Community |  9 april 2024
In deze aflevering delen we fascinerende inzichten van Marco Aarnink, oprichter en CEO van Print.com. Zo neemt hij ons mee door de ontstaansgeschiedenis en groei van zijn eerste bedrijf, Drukwerkdeal. Ook biedt hij een kijkje achter de schermen toen hij zijn aandelen verkocht en welke stappen hij vervolgens heeft gezet.
Orij, Rene ‘Duurzaamheidsverslaggeving moet geen afvinklijst worden’

‘Duurzaamheidsverslaggeving moet geen afvinklijst worden’

Onderzoek |  5 april 2024
Leidt regelgeving over duurzaamheidsverslaggeving ook daadwerkelijk tot meer duurzaamheid? Deze vraag stond centraal in de oratie van hoogleraar René Orij op 5 april. “Organisaties moeten meer gaan nadenken over nut en noodzaak op de lange termijn.”

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.