Breukelen,
20
juni
2016
|
14:31
Europe/Amsterdam

De Return on Education van Maike Willems – Sports Leadership Program

‘Met elkaar vinden we betere oplossingen voor sportdilemma’s’

Maike Willems, teammanager van de Nederlandse Olympische zeilploeg, startte in september met het Sports Leadership Program. In dit interview deelt ze haar ervaring.

Practice what you preach
'Dagelijks ben ik bezig met de ontwikkeling en prestaties van mijn team. Ik vind het daarom meer dan logisch dat ik mezelf ook verder ontwikkel en het maximale uit mezelf haal. Het spookte al een tijdje door mijn gedachten om een opleiding naast mijn werk te volgen. Op een dag las ik op Facebook een artikel over het Sports Leadership Program. Dit was precies wat ik zocht!

Verdieping en verbreding
Het Sports Leadership Program bestaat uit meerdere modules die elk een thema behandelen. Voorbeelden zijn: duurzaamheid in sport, prestatiemanagement, strategie en sportleiderschap. Tot nu toe heeft elk onderwerp mij verder geholpen in mijn dagelijkse werk als teammanager. Door verdieping in deze kennis, en door de zaken in een andere context of sport te plaatsen heb ik veel nieuwe inzichten en inspiratie gekregen. Ik ben daardoor in staat om betere beslissingen te nemen die ten goede komen van de prestaties van mijn sportteam.

Andere perspectieven
De topsport is een snelle wereld. Je wordt als het ware opgezogen door allerlei issues die om een snelle beslissing vragen. Sommige beslissingen zijn zelfs van levensbelang, zoals gezondheidsissues. Is de betreffende atleet nog in staat om te presteren of is de impact van de blessure zo heftig dat we beter direct kunnen stoppen? Lange termijn versus korte termijn speelt dan een grote rol. Natuurlijk nemen we deze beslissingen met een team van specialisten, maar het zijn nog steeds elke dag dezelfde mensen die dagelijks met dezelfde issues bezig zijn. Daarom is het Sports Leadership Program zo verfrissend. De andere deelnemers bekijken de sportdilemma’s vanuit een heel ander perspectief. Samen zijn we in staat om vanuit een soort ‘helicopter view’ veel betere oplossingen te vinden voor deze issues. Dat vind ik echt sterk aan dit programma.'

Over Maike
Maike Willems is sinds 2007 teammanager van de Nederlandse Olympische zeilploeg (kernploeg Delta Lloyd). Momenteel is zij met haar ploeg volop bezig met de voorbereiding voor de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Naast haar werk volgt Maike het Sports Leadership Program op Nyenrode. In dit 1-jarige executive leiderschapsprogramma komen gepassioneerd leidinggevenden uit de sport bijeen om op innovatieve wijze de wereld van topsport blijvend te verbeteren.

 

Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws