Breukelen,
16
februari
2017
|
12:02
Europe/Amsterdam

De centrale rol van de IT-regisseur bij decentralisatie

Boekpresentatie research papers leergang IT Regie Management

De relatief jonge rol van IT-regisseur kent uiteenlopende uitdagingen in de verschillende sectoren. In de bundel IT Regie Centraal en Decentraal staan de samenvattingen van acht papers van deelnemers aan de tweede leergang IT Regie Management van Nyenrode Business Universiteit en InterExcellent, onder redactie van prof. Dr. Lineke Sneller RC. Het boek is gepresenteerd op 15 februari 2017.

In twee thema’s wordt de rol van de IT-regisseur behandeld. Rondom het thema De IT-regisseur decentraal wordt de rol van de IT-regisseur die opdrachten uitvoert in de zorg en in gemeenten belicht. Door het beleidsuitgangspunt de participatiemaatschappij zijn de taken van gemeenten uitgebreid en is de zorg gereorganiseerd. De IT-regisseur levert een belangrijke bijdrage aan de decentralisatie van de jeugdzorg, de participatie en de maatschappelijke ondersteuning.

Het tweede thema gaat in op de betrokkenheid van IT-regisseurs bij uitbestedings- en inbestedingsprogramma’s. Ook wordt ingegaan op het belang van vertrouwen in de relatie tussen klant en leverancier, de vraag wat de kernkwaliteiten van de succesvolle IT-regisseur zijn en het beeld dat de IT-regisseurs hebben van prestatiemanagementsystemen.

Inhaalslag
Lineke Sneller over de rol van de IT-regisseur: “Het Sociaal Cultureel Planbureau heeft geconcludeerd dat registratie en informatievoorziening na de decentralisatie in de zorg nog geen prioriteit hebben omdat het verlenen van de zorg uiteraard voorop stond. In de komende jaren zal er dus een inhaalslag gemaakt moeten worden, waar IT-regisseurs een goede, centrale rol in kunnen spelen. De papers van de deelnemers in deze bundel geven een mooi overzicht van deze rol die IT-Regisseurs spelen.”

Leergang
Het boek is het eindresultaat van de leergang IT Regie Management, in 2015 gestart door Nyenrode Business Universiteit en InterExcellent. De leergang is gemaakt voor ervaren ICT-managers die zich verder willen ontwikkelen in regievoering over de hele keten van informatievoorziening. In september 2017 gaat de leergang opnieuw van start. Meer informatie hierover is op te vragen via Sietse Bergstra van InterExcellent via 035 5280430 of sietse.bergstra@interexcellent.nl.

Het boek IT Regie Decentraal en Centraal.is in pdf vorm hier te downloaden.

 

Boilerplate

Over Nyenrode Business Universiteit
Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit in Nederland. Het instituut werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carrière in een management-, ondernemers- of accountantsfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap, met als motto: Leadership, Entrepreneurship, Stewardship.

Over InterExcellent
InterExcellent is een management bureau dat adviseert, begeleidt en bemiddelt voor organisaties bij de invulling van complexe managementfuncties aan de bovenkant van de markt: managers, directeuren en bestuurders. Zowel interim als in dienstverband. De afgelopen jaren heeft InterExcellent diverse ICT (interim-)managers geplaatst binnen de lokale en centrale overheid, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws