Breukelen,
11
april
2017
|
10:58
Europe/Amsterdam

Beursopening met rapport Digitale transformatie in financiële dienstverlening

Samenvatting

De Nyenrode Finance Circle heeft onder leiding van voorzitter Katherine Kucherenko vanochtend de AEX beurs geopend. Aanleiding is de publicatie van het rapport 'Digitale transformatie in financiële dienstverlening'. In het rapport zijn interviews opgenomen met Prof.dr. Dennis Vink (Nyenrode), Prof.dr. Steven van Belleghem (Vlerick) en organisaties als APG, PGGM, Optiver, Flow Traders, ING, ABN AMRO, KNAB en PWC.

Vandaag de dag staan de managers in de financiële sector voor een uitdaging om gedecentraliseerde, data-gedreven en lean organisatiestructuren te ontwerpen die de rigide, hiërarchische en op meningen gebaseerde beslissingsprocessen zullen vervangen. Anno 2017 is de zoektocht naar de heilige graal van de digitale transformatie in volle gang. Om deze reden heeft Nyenrode Finance Circle een rapport ‘Digitale Transformatie in Financiële Dienstverlening’ gepubliceerd en hoopt hiermee een stukje in deze kennisbehoefte te voorzien.

Digitale technologieën zullen een grote impact hebben op onze maatschappij en financiële instellingen dienen in staat te zijn om de transformatie mogelijk te maken. Als de Nederlandse sector erin slaagt om zich voor deze verandering te mobiliseren, dan gaat deze periode de geschiedenis boeken in als de tweede Gouden Eeuw – de wederopstanding van Amsterdam als het financiële center, het kloppende hart van het kapitalisme. Het rapport kan hier worden gedownload.

Nyenrode Alumni Finance Circle
Nyenrode Business Universiteit staat bekend om de nauwe samenwerking met het zakelijke leven en de Nyenrode Alumni VCV Finance Circle vertegenwoordigt meer dan duizend alumni en professionals in de financiële industrie in Nederland. De missie is het creëren en in stand houden van een waardevol netwerk van financiële professionals die elkaar informeren, motiveren en inspireren.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws